Over Schaefer & Company

Schaëfer & Company werkt voor bedrijven en organisaties die tijdelijk behoefte hebben aan versterking in lijn- of projectmanagement. We geven daarbij extra aandacht aan waardeverhoging van de organisatie.

We onderscheiden verschillende vormen van interim management en business development. Hieronder omschrijven we ze in hun puurste vorm; in de praktijk stellen we de exacte vorm natuurlijk op maat samen.

Klassiek interim management
De manager van de financiële administratie vertrekt plotseling. De CIO positie verdient een andere invulling. Het directieteam kent een vacature. Er start een omvangrijk programma of project. Het komt er kortom op neer dat een belangrijke functie vrijvalt die moet worden ingevuld. Schaëfer & Company doet dat graag en goed.  Door lijnmanagement te leveren. Interim. Of als project- of programmamanager. Soms is dat in combinatie met een veranderdoelstelling. Vaak ontstaat die gaandeweg.

Business development op advies basis
Ook kan het zijn dat er gedurende langere tijd kennis en ervaring op topniveau nodig is. Niet elke dag maar bijvoorbeeld  een dag per week. Dat past goed in ons concept  ‘CFO for one day’ of ‘CIO for one week‘. Efficiënt en zeer effectief.

Het kan natuurlijk ook dat naast, of los van, het invullen van een managementfunctie vooral de ondersteuning bij verandering centraal staat. Dat er  een specifieke uitdaging is. Voor die gevallen bieden we het top consultancy traject. Met advies op gebied van organisatie, ICT, finance, HRM, marketing en logistiek. Eigenlijk de oude vertrouwde organisatie adviseur, maar dan wel in een nieuw jasje.

Business development door participatie
Met participatie gaan we een stap verder dan advies. We nemen zitting in het directieteam en dragen lijnverantwoordelijkheid. Onze inzet is daarbij gericht op waarde toename van de organisatie. Eventueel aangevuld met financiële participatie. Een actief participatie traject dus, waar Schaëfer & Company gedurende een langere tijd als mede-ondernemer leiding geeft. De organisatie intrinsiek verbetert. En eventueel daarna een verkoop voorbereidt.

Breed inzetbaar
Onze opdrachtgevers zetten ons in bij veranderingstrajecten, invoering van nieuwe ERP-systemen, mobiliteit als gevolg van bezuinigingen, ICT-projecten en heel veel andere zaken. De opdrachtgevers komen onder meer uit de volgende branches:

  • grote gemeenten
  • zorginstellingen
  • leasemaatschappijen
  • wholesale
  • MKB / DGA's
  • onderwijsinstellingen

Schaëfer & Company heeft altijd een specialist in huis om van de opdracht een succes te maken.

 

Commercieel én non-profit

Schaëfer werkt voor leasebedrijven, onderwijs- en zorginstellingen, wholesale, grote gemeenten en zakelijke dienstverleners.

 

Meer weten?

Meer weten over onze diensten? Mail Eugène op info@schaefer.nl of bel 06 51138003. Oók als je je wilt aanmelden als professional! 

 

Aanmelden nieuwsbrief